<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Mar 10, 2017

Istanbul uitgeroepen tot hoofdstad van de menselijkheid

De Turkse metropool Istanbul is vrijdag door het International Humanitarian Forum uitgeroepen tot de hoofdstad van de menselijkheid.

De onderscheiding komt na de humanitaire hulp van Turkije over de hele wereld, van wederopbouw van steden en voedselhulp tot aan opvang van miljoenen vluchtelingen.

Vicevoorzitter van de Turkse regeringspartij Yasin Aktay is trots op de prijs: “Turkije is niet het rijkste land van de wereld. Maar als we kijken naar wat het uitgeeft voor humanitaire hulp op basis van het bruto nationaal product (bnp), staat Turkije op de eerste plaats.”

Turkije heeft in het laatste zes jaar ruim 25 miljard dollar uitgegeven voor humanitaire hulp, laat Aktay weten. “Het Turkse volk is tevreden met de hulp. Ze hebben er geen last van dat vluchtelingen worden opgevangen. Kijk naar westerse landen, daar hebben ze moeite met vluchtelingenopvang waarbij ze ook hun ongemak uiten. De Turken steunen hun regering hierin, laat staan dat ze niet klagen. Ze leveren zelfs hun eigen bijdrage.”

Istanbul is de eerste stad die deze titel heeft weten te bemachtigen. Elk jaar zal er worden gekeken welke stad het meest humaan is. Het International Humanitarian Forum bestaat uit activisten van diverse religies, culturen en nationaliteiten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 10-03-2017

Mar 10, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...