<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 30, 2019

‘Istanbulkanaal maakt Turkije een leider in wereldhandel’

Het megaproject Istanbulkanaal zal Turkije een toonaangevend land maken in de wereldhandel, verklaarde de Turkse minister van Milieu afgelopen weekend.

“Kanaal Istanbul is een project ter bescherming en redding van de Bosporus, het vrijheidsproject van de Bosporus”, vertelde minister Murat Kurum tijdens een bijeenkomst van zijn partij in de provincie Denizli.

De minister merkte ook op dat vorige week opnieuw een (Liberiaanse) schip is verongelukt en tegen de kade van de Bosporus is aangevaren. “Dat kon erger aflopen als er chemicaliën aan boord waren.”

Het geplande kanaal is bedoeld om verlichting te bieden aan het veelal risicovolle scheepvaartverkeer tussen de Zwarte Zee en de Zee van Marmara, in het bijzonder olietankerverkeer, door de Bosporus.

De nieuwe zeestraat is een van de meest strategische megaprojecten van Turkije. Het wordt zo’n 45 kilometer lang en wordt gebouwd in de gang Kucukcekmece-Sazlidere-Durusu van Istanbul. Dagelijks kunnen 160 schepen gebruik maken van Kanaal Istanbul.

Met de komst van het kanaal zal er ook een nieuwe stedelijke ontwikkeling van Istanbul worden gerealiseerd, is eerder gemeld.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DENIZLI | Gepubliceerd: 30-12-2019

Dec 30, 2019
Loading posts...