<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 06, 2018

Italiaanse gigant investeert flink extra in Turkije

De in Italië gevestigde bandenmaker Prometeon, ook bekend als Pirelli, heeft besloten meer dan honderd miljoen dollar extra te investeren zijn fabriek in de noordwestelijke Turkse provincie Izmit.

“We zullen een extra investering van 115 miljoen dollar in Turkije doen. Tot nu toe hebben we daar 500 miljoen dollar geïnvesteerd”, zei Gregorio Borgo, COO van Prometeon, tijdens een persconferentie in Istanbul.

De investeringen van het bedrijf zullen tot 2020 worden gedaan om de productie in de fabriek te stimuleren met behulp van geavanceerde technologie, liet de topfunctionaris weten. “Turkije is erg belangrijk voor Prometeon. Het is het centrum van het Midden-Oosten en Afrika. Een derde van onze inkomsten komt uit deze regio.”

De Italiaanse bandenmaker, dat bedrijven heeft in drie landen – Brazilië, Egypte en Turkije – sloot vorig jaar af met 1,7 miljard euro (meer dan 1,9 miljard dollar) aan inkomsten.

Borgo: “Prometeon heeft geen fabriek in Europa. We sturen onze banden vanuit Turkije naar onze belangrijke klanten.”

Mustafa Varank, de Turkse minister van Industrie en Technologie, schreef op Twitter dat het bedrijf zijn export vanuit Turkije naar 75 landen zal verdubbelen, van 125 miljoen naar 250 miljoen dollar.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 06-11-2018

Nov 06, 2018
Loading posts...