<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jun 09, 2017

IUR kondigt belangrijke ontwikkelingen aan voor volgend collegejaar tijdens traditionele iftarmaaltijd in Ramadan

Islamic University of Applied Sciences Rotterdam (IUR) kondigt belangrijke ontwikkelingen aan voor volgend collegejaar tijdens traditionele iftarmaaltijd in Ramadan.

Op 2 juni j.l. vond de iftarmaaltijd plaats van Islamic University of Applied Sciences Rotterdam (IUR). Met ruim 400 bezoekers in de Erdebilzaal van het historisch pand gevestigd aan de Bergsingel werd de iftarmaaltijd gezamenlijk verbroken. De sfeervolle avond werd voorafgegaan door een openingsbijdrage van drs. Ertugrul Gokcekuyu, vice-rector van de hoger onderwijsinstelling. In het bijzijn van vertegenwoordigers van het beroepsveld, de politiek en (overkoepelende) islamitische organisaties zoals VGVZ, DENK, NIDA, CMO, SPIOR, NIF, IGMG en SIPOR gaf Gokcekuyu kernboodschappen die vanuit de Islam duiden op het belang van onderwijs:

IMG_6152

“De Profeet (v.z.m.h.) heeft de mensen onderwezen om het goede van het foute te onderscheiden. Hij (v.z.m.h.) heeft ons via het onderwijs geleerd dat een hoogwaardig moraal de grondhouding behoort te zijn en als norm te fungeren voor hoe we met elkaar om dienen te gaan binnen een maatschappij. Lezen betekent kennis ontvangen, kennis opdoen en vooruitgang. Daarvoor is onderwijs de kernvoorwaarde om kennis te ontwikkelen om de nodige spirituele en sociaal-maatschappelijke vooruitgang af te dwingen.”

Gokcekuyu vervolgde door de recente internationale ontwikkelingen van IUR en de toekomstige onderwijsambities mede te delen:

“De studenten van vandaag zijn de ambassadeurs van morgen, goed uitgerust met theologische en sociaal-culturele kennis om de nodige veranderingen teweeg te kunnen brengen en in staat zijn gemeenschappelijke belangen voor betere leefomstandigheden te beïnvloeden. Om deze reden geloof ik in een betere toekomst dan gisteren. Kortom, deze onderwijsinstelling doet ertoe met haar circa 300 theologen in spe; de toekomstige intellectuele dragers van de gemeenschappelijke waarden. De IUR biedt momenteel een Bachelor Islamitische theologie en een Master Islamitische Geestelijke Verzorging, beiden officieel erkend. Wij gaan verder in 2019 met een nieuwe lerarenopleiding die als basis de Islamitische theologie heeft.

IMG_6157

Zo hebben wij vanuit onze rol de afgelopen periode de hand uitgereikt naar andere onderwijsinstellingen, gemeenschappen en denominaties. De eerste stappen zijn gezet om de Engelse varianten van de bestaande opleidingen van start te laten gaan en binnen het Erasmus+ mobiliteitsprogramma zijn de internationale samenwerkingspartners uitgebreid waardoor meer uitwisseling van studenten en staf zal plaatsvinden naar onder meer de Verenigde Staten, Oostenrijk, Marokko, Turkije en Bosnie-Herzegovina. Tevens nam IUR op uitnodiging van het Berkley Center (VS) plaats in het panel van het Interfaith project dat geïnitieerd werd door door de voormalige Amerikaanse president Obama, ook wel bekend als ‘The President’s Challenge’. Het komend collegejaar zal met vele hoogwaardige partners een start gemaakt worden met de Europese variant van de Challenge.”

De iftarmaaltijd werd besloten met de aankondiging van 2 belangrijke publicaties aan het begin van het volgend collegejaar: de Nederlandse vertaling van ‘Islamic Public Law’ en de Engelstalige nieuwe publicatie ‘Islamic Private Law’, beiden van auteur rector Prof. Dr. Ahmet Akgunduz.

IMG_6127

IUR bedankt haar sponsoren die de iftarmaaltijd 2017 mede mogelijk hebben gemaakt:

Mondzorg Bergselaan (Rotterdam), Silifke Producten (Leiden), Uitzendbureau Decennia (Vlaardingen), Slagerij Witte Paleis (Amsterdam) en Bakkerij Basak Nur (Den Haag).

 

Jun 09, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...