<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Dec 27, 2017

Izmir krijgt megamoskee met grootste koepel van het Midden-Oosten

De skyline van de Turkse stad Izmir is binnen een paar jaar vier torens rijker. In 2022 gaat namelijk een nieuwe megamoskee open, die met 14.000 m² een van de grootste in de regio wordt. De vier minaretten zijn elk 92 meter hoog, de koepel wordt de grootste van het Midden-Oosten.

Het islamitische gebedshuis, dat in de wijk Konak komt, zal opvallen vanwege zijn Ottomaanse en moderne bouwstijl. De koepel krijgt een breedte van 43 meter.

De moskee, waar 15.000 moslims gezamenlijk hun gebed kunnen verrichten, wordt ook een sociaal complex met daarin een bibliotheek, een school en conferentiezalen.

Het gebedshuis wordt gebouwd door de stichting ‘Nevvar Salih İşgören’, opgericht door het echtpaar Nevvar en Salih İşgören. De kostprijs van het project bedraagt 100 miljoen lira, omgerekend ruim 22 miljoen euro.

Voorzitter van de stichting Nurettin Memur laat weten dat de moskee een belofte was van de genereuze zakenman Salih İşgören aan de toenmalig Turkse premier Recep Tayyip Erdoğan. “Deze moskee heeft de grootste koepel (diameter) van de Balkan, het Midden-Oosten en Turkije.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – IZMIR | Gepubliceerd: 27-12-2017

Dec 27, 2017
Loading posts...