<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 11, 2021

Japan eert Turkse hulpdienst

Japan heeft de Turkse staatsorganisatie voor rampenbestrijding AFAD in het zonnetje gezet. De Turkse hulpdienst kreeg woensdag de Japanse ambassadeursprijs voor hun inzet en hulp na de aardbeving in Japan in 2011.

De ceremonie ter gelegenheid van het tiende herdenkingsjaar van de aardbeving vond plaats op de Japanse ambassade in Ankara.

Namens AFAD namen vicevoorzitter Hamza Taşdelen en provinciedirecteur (Bursa) Yalçın Mumcu deel aan de ceremonie. De Japanse ambassadeur in Turkije Kazuhiro Suzuki reikte de prijs uit aan Mumcu en bedankte AFAD voor diens bijdrage aan het versterken van de betrekkingen tussen Japan en Turkije.

De Japanse ambassadeur onderstreepte dat de teams uit Turkije ondanks koud weer en tsunami onder extreem moeilijke omstandigheden in het rampgebied reddingsactiviteiten hebben uitgevoerd.

“Ik ben er van overtuigd dat deze onderscheiding bijdraagt aan de versterking van de betrekkingen tussen de twee landen op het gebied van rampenmaatregelen, de verdieping van de banden tussen de burgers van de twee landen en de ontwikkeling van vriendschappelijke betrekkingen tussen beide landen”, sprak hij.

Mumcu bedankte van zijn kant de gezant voor de onderscheiding en onderstreepte dat de Turkse reddingsteams destijds onmiddellijk naar Japan zijn gestuurd door de Turkse regering.

“Wat we deden was gewoon het bevel uitvoeren dat ons door onze staat was gegeven, om de wonden van het Japanse volk namens de Turkse natie te genezen, om eraan te herinneren dat we broeders zijn die aan hen denken en hun pijn delen”, zei Mumcu.

De AFAD-vicevoorzitter benadrukte in zijn toespraak dat Turkije en Japan twee landen zijn “met een gemeenschappelijk lot” die zijn blootgesteld aan natuurlijke en mensgerelateerde rampen, met name aardbevingen.

“Ondanks de pijnlijke gevolgen hebben de rampen ook geleid tot convergentie en samenwerking van de twee landen”, zei hij.

Taşdelen zei verder dat het 33-koppige AFAD-opsporings- en reddingsteam het eerste en langstwerkende buitenlandse team was dat in 2011 naar Japan vloog, ondanks het stralingsgevaar van de door de aardbeving beschadigde kerncentrale.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 11-02-2021

Feb 11, 2021
Loading posts...