<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 01, 2019

Japan roept 2019 uit tot jaar van Turkije en Turkse cultuur

Turkije en Japan delen vergelijkbare culturele waarden, zoals hard werken, moed, discipline, ondanks verschillen in taal en afstanden van duizenden kilometers, zei de Turkse president maandag. Japan markeert 2019 als het jaar van Turkije en de Turkse cultuur.

Tijdens een lunchbijeenkomst in de Japanse hoofdstad van Tokio georganiseerd door de leider van de Japanse liberaal-democratische partij, vertelde Recep Tayyip Erdoğan dat Japanners veel interesse tonen in Turkse zaken. Zo is de tentoonstelling met als thema de tulp in het Ottomaanse Rijk al meer dan 170.000 Japanners bezocht.

Erdoğan, die ook op bezoek ging bij de Japanse keizer Naruhito, liet ook weten dat een fototentoonstelling met de werken van de beroemde Turks-Armeense fotograaf Ara Guler in de 800 jaar oude Tofukuji-tempel in Kyoto dezelfde belangstelling krijgt van de Japanse bevolking.

“We hopen het rijke culturele erfgoed van Turkije bij onze Japanse vrienden te introduceren met de evenementen die we het hele jaar door zullen organiseren.”

De Turkse president benadrukte ook het potentieel voor samenwerking met Japan, niet alleen op politiek en economisch gebied, maar ook in cultuur en wetenschap.

“Een van de meest kritieke projecten tussen Turkije en Japan is de Turks-Japanse Universiteit voor Wetenschap en Technologie, die naar verwachting in Istanbul zal worden gevestigd. We werken eraan om deze universiteit in korte tijd te openen”, sprak Erdoğan.

De Turkse president ontving ook Oshima Tadamori, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, in het Japanse parlement.

“Japan heeft een speciale plaats in de harten van het Turkse volk. In 2013 bekroonden we onze vriendschap met een strategisch partnerschap. Ik geloof dat parlementaire diplomatie een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van samenwerking tussen landen”, aldus Erdoğan, die in Japan was voor een G20-top.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TOKIO | Gepubliceerd: 01-07-2019

Jul 01, 2019
Loading posts...