<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 22, 2020

Japanners vinden UV-lamp uit die coronavirus doodt

Een Japans bedrijf heeft een ultraviolette lamp uitgevonden die het coronavirus kan doden zonder de menselijke gezondheid te schaden.

In een samenwerking ontwikkelden lichtmaker Ushio Inc. en Columbia University de ‘Care 222 UV-lamp’, de eerste zogeheten binnenreiniger ter wereld tegen covid-19, meldden de lokale media dinsdag.

De uitvinding kan worden toegepast in ruimtes met weinig ventilatie en hoog besmettingsgevaar, zoals bussen, treinen, liften en kantoren.

Het bedrijf verklaarde dat, in tegenstelling tot de conventionele golflengte van 254 nanometer die schadelijk is voor de menselijke gezondheid, de nieuwe lamp UV-stralen uitzendt met een golflengte van 222 nanometer en het virus doodt zonder de menselijke gezondheid te schaden.

Het bedrijf claimt dat UV-stralen bij deze specifieke golflengte geen genetische defecten en andere schade kunnen veroorzaken, zoals huidkanker en verlies van gezichtsvermogen.

De ‘Care 222’ desinfecteert binnen zes tot zeven minuten 99 procent van de virussen en bacteriën in de lucht. De veldcapaciteit is maximaal 3 vierkante meter.

Het bedrijf zei dat de universiteit van Hiroshima heeft bevestigd dat de UV-straling van 222 nanometer efficiënt is in het doden van het coronavirus

Ushio laat weten dat de prijs van de uitvinding 2.870 dollar zal zijn. Voorlopig accepteert het Japanse bedrijf alleen bestellingen van medische instellingen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 22-09-2020

Sep 22, 2020
Loading posts...