<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Feb 03, 2020

Japanse scholieren zamelen geld in voor aardbevingsslachtoffers Turkije

Japanse leerlingen hebben 100.000 yen, omgerekend zo’n 1.000 dollar, ingezameld voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije. Het ingezamelde geld is in de brievenbus gedaan van de Turkse ambassade in Tokio.

Wat het gebaar waardevoller maakt dan het al is, is het feit dat Turkije expliciet aangaf dat het land geen financiële steun nodig had voor de getroffen steden Elazığ en Malatya, liet de Turkse viceminister van Buitenlandse Zaken Yavuz Selim Kıran weten. Hij kreeg de cheque maandag overhandigd van de Turkse ambassadeur in Tokio Hasan Murat Mercan.

“Niets maar dan ook niets kan deze eenheid van emotie verklaren. Hoewel we aangaven geen hulp nodig te hebben, zamelden Japanse leerlingen geld in voor slachtoffers welk is achtergelaten in de brievenbus van onze ambassade in Tokio. Bedankt Japan”, verklaarde de Turkse viceminister.

Voor de aardbevingsslachtoffers in de Turkse steden Elazığ en Malatya hebben Turken zelf kort na de aardbeving binnen één avond zo’n 9 miljoen euro ingezameld. Daar zaten ook Turkse ministers bij die hun salaris doneerden.

Slachtoffers kunnen ook op grote steun van de staat rekenen, welke onder andere via het instituut voor woningbouw en huisvesting binnen korte tijd snel nieuwe huizen zal bouwen. Ook hebben de gouverneurs van de twee steden miljoenen beschikbaar gesteld voor hun regio.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TOKIO | Gepubliceerd: 03-02-2020

Feb 03, 2020
Loading posts...