<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 10, 2018

Jemen vraagt Turkije nog meer hulp: ‘Mensen eten struiken en bomen’

Jemen pleit voor meer humanitaire hulp en bescherming van Turkije, verklaarde de ondersecretaris van het ministerie van Lokaal Bestuur van Jemen. “Er is dringend humanitaire hulp nodig in Jemen. Mensen in ons land snijden bomen en eten ze op.”

“We doen een dringend beroep op alle weldoeners in Turkije om zelfs maar één persoon in Jemen te redden”, sprak de Jemenitische functionaris Hasan Alsoudi. “In het bijzonder feliciteren en bedanken we de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan vanwege zijn hulp en inzameling in Turkije en voor zijn vastberadenheid in het oplossen van problemen van moslims”, benadrukte hij.

Alsoudi zei dat de hulp die vanuit Turkije wordt ontvangen met de dag toeneemt en dat veel Turkse instellingen en niet-gouvernementele organisaties geld blijven sturen naar Jemen. “Hulp uit Turkije blijft in Jemen aankomen. We willen dat Turkije meer helpt en Jemen beschermt.”

Alsoudi zei dat 22 miljoen mensen in Yemen dringend voedsel nodig hebben en dat ongeveer 4 miljoen mensen ontheemd zijn geraakt. “We hebben dringend kleding, voedsel en dekens nodig. Ook is er dringend onderwijsondersteuning nodig”, zei Alsoudi.

Hulpcampagne

Turkije is een hulpactie gestart om geld in te zamelen voor mensen in het door oorlog verscheurde Jemen. Afgelopen vrijdag zamelden 90.000 Turkse moskeeën tegelijkertijd geld in na het vrijdaggebed.

De campagne, gelanceerd door het Presidium van Religieuze Zaken van Turkije (Diyanet) en de Turkiye Diyanet Foundation (TDV), zal geld inzamelen voor de Jemenieten, die worstelen met honger, ziekte en burgeroorlog.

Jemen

Het behoeftige Jemen is sinds 2014 zwaar getroffen door een burgeroorlog, toen Houthi-rebellen een groot deel van het land overrompelden, inclusief de hoofdstad Sanaa. Het conflict escaleerde in 2015 toen Saudi-Arabië en zijn Arabische bondgenoten een verwoestende luchtcampagne in Jemen lanceerden, gericht op de Houthi’s.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ŞANLIURFA | Gepubliceerd:10-12-2018

Dec 10, 2018
Loading posts...