<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Nov 11, 2018

Joodse leider niet blij met aanvallen op moskeeën

Een prominente Joods-Duitse leider uitte deze week zijn verontrusting over toenemende intolerantie en geweld tegen religieuze minderheden, immigranten en asielzoekers in het land.

“Het is een schandaal dat steeds meer moskeeën worden vernield door haatlogo’s of massaal worden aangevallen”, zei Josef Schuster, voorzitter van de Duitse Centrale Jodenraad.

Hij maakte de opmerkingen tijdens een ceremonie gehouden in een Berlijnse synagoge, ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van Kristallnacht, een golf van gewelddadige anti-Joodse pogroms in 1938.

Schuster uitte zijn bezorgdheid over de toename van xenofobe aanvallen in de afgelopen jaren, die vaak gericht waren tegen joden, moslims, immigranten en vluchtelingen. “Zulke dingen gebeuren in het Duitsland van 2018. Dit is een schande voor ons land”, sprak hij.

Schuster beschuldigt de extreem-rechtse partij Alternatief voor Duitsland (AfD) voor het aanzetten tot haat tegen asielzoekers en moslims. “Het zijn spirituele brandstichters.”

Duitsland is getuige van een groei in Islamofobie en haat tegen migranten in de afgelopen jaren veroorzaakt door propaganda van extreem-rechtse en populistische partijen. Zij hebben de angst voor de vluchtelingencrisis en het terrorisme massaal uitgebuit voor eigen gewin, verklaren deskundigen.

In 2017 zijn zo’n 950 moslims en mosliminstellingen aangevallen, blijkt uit officiële cijfers. Ten minste 33 moslims raakten gewond bij deze aanslagen, waaronder aanvallen tegen moslimvrouwen die hoofddoeken droegen en aanvallen op moskeeën en andere Islamitische instellingen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA –BERLIJN | Gepubliceerd: 11-11-2018

Nov 11, 2018
Loading posts...