<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
May 17, 2019

Kamerlid Kuzu: Grof behandeld, geïntimideerd en uitgescholden door Israëlische troepen

Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu (DENK) is tijdens zijn aanhouding door Israëlische troepen bij de Al-Aqsamoskee grof behandeld.

Dat laat hij na zijn aanhouding in een videoboodschap weten.

Kuzu meldt te zijn grof behandeld, geïntimideerd met zware wapens en uitgescholden door de Israëlische soldaten. De paspoort van Kuzu en zijn DENK-medewerkers zijn afgepakt, hun telefoons in beslag genomen en is onderlinge communicatie onmogelijk gemaakt.

De DENK-fractievoorzitter droeg ook een Palestijnse vlag bij zich, die is ingenomen. De Israëlische troepen zouden de vergelijking van de Palestijnse vlag met die van Daesh hebben gemaakt. “Voorheen liepen we voorbij verschillend politieposten, maar daar was niets aan de hand. Ook mocht een groep met een Macedonische vlag verder”, laat DENK weten.

Kuzu is ook niet tevreden met reacties van Nederlandse autoriteiten en media. Volgens hen zou Kuzu de boel ‘provoceren’.

“Oost-Jerzulam behoort volgens internationaal recht toe aan Palestijnse gebieden. Het is dus ridicuul dat je niet mag rondlopen met de vlag van het land waarin jij je bevindt. En dat de bezetter eist dat je die vlag moet inleveren. Als dat provocatie is. Dan zeg ik: ja, ik heb geprovoceerd. Israël was toch het land waar vrijheid van meningsuiting? Blijkbaar is daar helemaal geen sprake van. Maar dat wisten we al”, aldus Kuzu in zijn reactie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 17-05-2019

May 17, 2019
Loading posts...