<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Sep 27, 2021

Kameroen geniet van door Turken gebouwd luxe stadion

Het Japomastadion in Kameroen, het grootste en meest luxe van het land, is nog niet officieel geopend door de coronapandemie, maar wordt sinds 2019 gebruikt. Het multifunctionele complex is gebouwd door een Turks bouwbedrijf en is gefinancierd door een Turkse bank.

Kameroeners waren vroeger niet op de hoogte van Turkse bouwbedrijven. “Maar de kijk op Turken en Turkse aannemers is nu totaal veranderd”, zei Tahsin Tufan Sercan maandag, een van de directeuren van het Turkse bouwbedrijf dat het stadion binnen twee jaar heeft gebouwd. “De bouw startte in 2017, is inmiddels opgeleverd en het totaalproject wordt na aanvullende verzoeken en voorzieningen dit jaar geheel voltooid.”

Het multifunctionele voetbalcomplex met trainingsvelden, een sporthal, een atletiekbaan en een zwembad heeft in totaal 254 miljoen dollar gekost. “We worden constant gefeliciteerd door de FIFA, de Afrikaanse voetbalbond CAF en Kameroense autoriteiten. Men ziet wat wij allemaal kunnen.”

Aan de bouw hebben zo’n 2.000 mensen gewerkt, waarvan 70 procent uit Kameroen, benadrukte Sercan. “Dit project is gefinancierd door de Turkse Eximbank.”

Het Japomastadion zal in januari 2022 ook centraal staan. Volgens de planning staat dan namelijk de Afrika Cup op de agenda.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 27-09-2021

Sep 27, 2021
Loading posts...