<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 11, 2018

Kassa voor Turks toerisme

Uit voorlopige cijfers blijkt dat Turkije dit jaar rond 36 miljoen toeristen verwelkomt, goed voor een inkomst van 35 miljard dollar.

Dat laat de vicevoorzitter van bracheorganisatie TURSAB weten.

“Ondanks eerdere tegenslagen is dit jaar sprake van records. We mogen daar trots op zijn”, reageert Hasan Erdem namens TURSAB en reisorganisaties. “Volgend jaar doelen we op 40 tot 42 miljard dollar.”

De inkomsten uit toerisme zijn cruciaal voor de lopende rekening van Turkije, merkt Erdem op. “Deze prestatie zullen we volgend jaar ook moeten realiseren, en zelfs op nog beter doelen.”

De vicevoorzitter zegt dat de sector niet alleen doelt op het aantal toeristen, maar ook op kwalitatief goede vakantiegangers.

“Turkije kan ook hele rijke toeristen naar zich toe trekken. Er is hier voor iedereen een dienst beschikbaar. Qua gastronomie is Turkije een van de meest ontwikkelde landen ter wereld en heeft de rijkste keuken ter wereld. Een veilig en vredig Turkije is door niemand tegen te houden. De prachtheden en dynamiek van dit land zijn al voldoende om toeristen aan te trekken. ”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BURSA | Gepubliceerd: 11-12-2018

Dec 11, 2018
Loading posts...