<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Sep 09, 2017

Kerken uiten flinke kritiek op Israël

Kerken in Jeruzalem hebben de schendingen van Israël tegen christenen veroordeeld en hebben hun bezorgdheid uitgesproken over de situatie in de regio.

Dat melden de kerken in een gezamenlijke verklaring.

Aanleiding is een beslissing van een Israëlische rechtbank om drie onroerende goederen van het Grieks-orthodoxe patriarchaat in Oud-Jeruzalem te mogen verhuren aan Joodse kolonisten. Daarnaast besloot de rechtbank dat vastgoed in christelijke bezit in West-Jeruzalem aan particuliere bedrijven mag worden verkocht.

De kerken benadrukken dat de huidige Israëlische toepassing “een systematische poging is om de veiligheid van Jeruzalem en het heilige land te verstoren”.

“Als leiders van kerken zijn we verenigd en vastberaden om oppositie te voeren tegen enige overheids- of gemeenschapsactie die gericht is op de inbreuk van de wetten, afspraken en systemen die eeuwenlang ons leven beheersen. De dreigementen waar de christelijke gemeenschap aan worden blootgesteld, worden in deze turbulente tijden steeds meer alarmerend.”

De verklaring is door leiders van dertien kerken, waaronder het Grieks-orthodoxe patriarch van Jeruzalem 3. Theofilos, ondertekend.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – JERUZALEM | Gepubliceerd: 09-09-2017

Sep 09, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...