<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 11, 2018

Kersverse EU-voorzitter: Europa moet het goedmaken met Turkije

De nieuwe EU-voorzitter Bulgarije roept de Europese Unie (EU) op de banden met Turkije weer aan te halen.

Dat vindt de Bulgaarse premier Boyko Borisov, die laat weten “graag hard aan de slag te willen gaan om de banden met Turkije te verbeteren”.

Borisov benadrukt dat Turkije een NAVO-bondgenoot is en een sleutelrol heeft in de aanpak “van het vluchtelingenprobleem uit het Midden-Oosten”. “De EU moet de relatie met Turkije verbeteren door hier moeite voor te doen.”

Afhankelijk

De Bulgaarse minister van Buitenlandse Zaken, Ekaterina Zaharieva, liet begin januari weten dat “Europa zonder partner Turkije geen succes kan boeken in het beschermen van Europese grenzen en niet zal slagen in de strijd tegen terrorisme”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SOFIA | Gepubliceerd: 11-01-2018

Jan 11, 2018
 • Deli Balta

  Goed gesproken.

 • Ozturk

  Even een kleine zijsprong, dat toch ook wel weer met dit onderwerp te maken heeft:

  Wat mij enorm verbaasd wanneer ik rondstruin op Nederlandse fora, en dan met name de fora waar het meer rechts georiënteerde gespuis huist, dan valt het op hoe fel Nederlanders tegen het Turkse EU-lidmaatschap zijn.
  Ook wanneer ik een discussie met hen aanga is dat hun ‘ultieme straf’.
  Wanneer ik vervolgens zeg dat ik het op dat punt helemaal met hen eens ben en absoluut niet wil – net als inmiddels een grote meerderheid van de Turken – dat Turkije lid wordt van de EU zijn ze met stomheid geslagen.
  Waarmee ze in de discussie verslagen worden met hun eigen standpunt.

  Om de 1 of andere reden denken met name rechtse Nederlanders nog steeds dat Turkije heel erg graag lid wil worden van de EU. Inclusief gerenommeerde Nederlandse media overigens. Onterecht.
  Daarbij verwijzen zij graag naar bijvoorbeeld het bezoek van president Erdogan aan de Franse president Macron.
  Met grote chocoladeletters vermelden Nederlandse kranten – de Telegraaf en de NOS voorop – dat ‘Erdogan nul op rekest kreeg van Macron’ omdat deze gezegd zou hebben dat Turkije waarschijnlijk nooit EU-lid zal worden en gekeken moet worden naar een sterk partnerschap.
  Dat wij Turken dat standpunt van Macron alleen maar toejuichen en dat helemaal niet als een nederlaag ervaren ontgaat hen compleet.

  Wat is het toch met West-Europeanen, dat zij compleet los zijn geraakt van deze planeet en niet in de gaten hebben dat de rest van de wereld zich in zo’n enorm tempo ontwikkeld, dat de rest van de wereld intussen veel liever onafhankelijk in zijn eigen land wil (blijven) leven dan als vanouds naar het Europese Walhalla wil trekken?
  Zelfs landen ín de EU zoals Groot-Brittanië willen niet meer door Brussel gekoeieneerd worden en stappen eruit, omdat zij graag in de positie willen verkeren waar Turkije zich in bevindt.
  Alleen nog de gebieden waar het in de wereld (nog) écht niet goed gaat (Afrika, oorlogsgebieden Syrië en Afghanistan) is leverancier van migranten voor Europa.

  Denk maar eens na over de volgende stelling:
  ‘Als het in Turkije in de jaren ’60 economisch net zo goed gesteld zou zijn geweest als vandaag de dag, dan zouden er nu (bijna) geen Turkse gastarbeiders in Europa wonen.’

  Uiteindelijk zijn onze (groot-)ouders niet naar Nederland gekomen vanwege het gezellige voorkomen van Nederlanders, want zo gezellig zijn Nederlanders niet.

Loading posts...