<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 05, 2019

Khan: Pakistan ontkomt hoge straf dankzij Erdoğan

De premier van Pakistan Imran Khan onthulde maandag dat de president van Turkije Pakistan heeft geholpen te ontsnappen aan een enorme straf in een rechtszaak met een Turks energiebedrijf.

“De Pakistaanse overheid heeft met de hulp van president Erdoğan het Karkey-geschil minnelijk opgelost dat Pakistan een boete van 1,2 miljard dollar zou kosten, opgelegd door ICSID [International Centre for Settlement of Investment Disputes]”, verklaarde Khan in een Twitter-bericht, verwıjzend naar een geschil tussen Pakistan en het Turkse energiebedrijf Karkey Karadeniz Elektrik Üretim (KKEU).

De KKEU was een van de 12 verhuurbedrijven, die in 2008 en 2009 contracten van de overheid kregen om aan de toenemende stroombehoeften van het land te voldoen.

Volgens de krant Daily Dawn zaten het bedrijf en de overheid later vast in een geschil over vermeende contractbreuk, waardoor Pakistan in 2012 vier schepen in beslag nam van het Turkse energiebedrijf.

De ICSID keurde in 2017 een order goed ten gunste van het Turkse bedrijf waarin Islamabad werd gevraagd om 1,2 miljard dollar aan de KKEU te betalen ter compensatie.

Khan gaf geen details over de hulp die de Turkse president verleende om het probleem op te lossen.

De Pakistaanse premier vroeg Erdoğan persoonlijk om zijn ‘goede contacten’ te gebruiken om het slepende geschil op te lossen, omdat de noodlijdende economie van Islamabad het zich niet kon veroorloven om zo’n hoge boete te betalen, vertelde een hoge ambtenaar van het Pakistaanse ministerie van Buitenlandse Zaken aan een Turkse nieuwsdienst.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KARACHI | Gepubliceerd: 05-11-2019

Nov 05, 2019
Loading posts...