<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 31, 2018

Khashoggi in stukken gehakt in Saudisch consulaat

Het lichaam van de Saudische journalist Jamal Khashoggi is in het Saudische consulaat in stukken gehakt en weggegooid, liet de Turkse openbare aanklager in Istanbul woensdag weten.

“Het lichaam van Khashoggi is uit elkaar gesneden nadat hij in het Saudische consulaat is gedood”, verklaarde het Turkse parket, eraan toevoegend dat hij snel is gewurgd nadat hij het gebouw was binnengegaan.

Saudische functionarissen geven geen informatie over een plaatselijke medewerker bij de moord op Khashoggi, aldus de verklaring.

De verklaring zei ook dat Saudi-Arabië de hoofdaanklager van Istanbul en een Turkse delegatie heeft uitgenodigd als onderdeel van het onderzoek naar de gedode journalist. Het Turkse kantoor herhaalde zijn verzoek om uitlevering van verdachten die door Saudi-Arabië zijn gearresteerd.

Onderzoek van het incident suggereert een speciaal moordteam dat naar het consulaat kwam om Kashoggi te vermoorden en het voorval te bedekken.

De internationale gemeenschap weigert de Saudische bewering te accepteren dat het incident geen moord met voorbedachten rade was.

Ondertussen heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan benadrukt dat alle details van de zaak moeten worden onthuld, inclusief wie de instructie heeft gegeven voor de “moord met voorbedachten rade”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 31-10-2018

Oct 31, 2018
Loading posts...