<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
May 16, 2015

Kindvriendelijk alternatief voor Youtube lanceert vernieuwde website

Vandaag lanceert www.kids-tube.nl een geheel vernieuwde website waar kinderen enkel veilige kinderfilmpjes kunnen kijken. Met de nieuwe website zet Kids-Tube.nl de volgende stap om kinderen zoveel mogelijk buiten Youtube te houden.

‘Het responsieve design van de website zorgt ervoor dat op ieder device een fantastische website gepresenteerd wordt. Omdat kinderen van veel herhalingen houden is het tevens mogelijk om favoriete filmpjes op te slaan, zodat ze filmpjes gemakkelijk opnieuw bekeken kunnen worden,’ aldus oprichter Jorit van Drie.

Maandelijks kijken meer dan 100.000 kinderen naar Kids-Tube
Ongeveer 2,5 jaar geleden is de website ontstaan door twee vaders die hun kinderen onbedoeld op Youtube zagen rondkijken. Omdat zij al snel ontdekten dat hun kinderen veel ongepast materiaal bekeken, startten zij een initiatief om kinderen buiten Youtube naar filmpjes te laten kijken. Inmiddels wordt de website door meer dan 100.000 kinderen per maand bekeken en is het aanbod flink uitgebreid.

Kwaliteit, veiligheid en educatieve content staat centraal
Van Drie licht toe dat er dagelijks gezocht wordt door het team van Kids-Tube op Youtube en Vimeo naar leuke, educatieve en interessante kinderfilmpjes om een zo goed mogelijk aanbod te creëren voor kinderen. ‘Omdat ieder filmpje handmatig wordt geselecteerd en gecheckt op kindervriendelijkheid kunnen ouders met een gerust hart de kinderen op de website laten rondsnuffelen.’

Kinderen kunnen gemakkelijk de verschillende categorieën bekijken en veel nieuwe beelden ontdekken. De educatieve sectie staat vol met filmpjes waar kinderen ook echt iets van opsteken. ‘Wat het nog leuker maakt; dagelijks zullen ze weer nieuwe filmpjes ontdekken die continu worden toegevoegd. Een Youtube ervaring voor kinderen zoals het hoort te zijn!’, aldus Jorit van Drie.

Binnenkort een gratis app
Achter de schermen wordt momenteel nog hard gewerkt aan een app die zowel voor iOs en Android beschikbaar wordt gemaakt. De app wordt samen met kinderen ontwikkeld om de beste gebruikerservaring te bieden

May 16, 2015
Loading posts...