<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Nov 01, 2018

KLM en Schiphol gaan concurrentie megavliegveld Istanbul hard voelen

Turkish Airlines zal dankzij de nieuwe megaluchthaven in Istanbul een deel van de transferpassagiers die Schiphol gebruikt als overstappunt naar zich toe trekken.  

Dat zegt de Nederlandse luchtvaartdeskundige Rogier Lieshout, tevens voorzitter van het cluster Luchtvaart bij het wetenschappelijk instituut SEO Economisch Onderzoek. De organisatie doet ook onafhankelijk toegepast economisch onderzoek in opdracht van de overheid en bedrijfsleven.

“Luchthaven Istanbul Atatürk kampt met capaciteitsproblemen. Daarom was een nieuwe luchthaven met een capaciteit (eerste fase) van 90 miljoen passagiers nodig, om ook de luchtvaart te laten blijven groeien”, vertelt Lieshout in een interview.

De luchtvaartdeskundige merkt ook op dat het Turkse megavliegveld niet alleen het grootste ter wereld wordt qua capaciteit, maar ook op het gebied van vluchtnetwerk en aantal passagiers. “Dankzij de nieuwe luchthaven zal Turkish Airlines haar netwerk kunnen uitbreiden. Komend vijf jaar koopt Turkish Airlines 200 nieuwe vliegtuigen voor nog betere vluchtconnecties met de wereld. Daardoor zal Istanbul een aantrekkelijker overstappunt worden en flink concurreren met andere centra in Europa en het Midden-Oosten.”

Lieshout laat ook weten dat die grote concurrentie ook gevoeld zal worden door KLM en Schiphol.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AMSTERDAM | Gepubliceerd: 01-11-2018

Nov 01, 2018
Loading posts...