<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 29, 2016

Koenders krijgt op zijn donder in Turkije

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken heeft in Ankara een veeg uit de pan gekregen van zijn Turkse collega Mevlüt Çavuşoğlu.

Op de uitspraak van Koenders dat Turkse spanningen niet naar Nederland moeten worden geëxporteerd en Turkije niet moet bemoeien met Nederland, reageerde de Turkse minister dat die gedachte belachelijk is. “Er heeft geen Turkse inmenging plaatsgevonden in de Nederlandse binnenlandse zaken. Zo’n bemoeienis met een ander land is sowieso fout. Wij accepteren dit soort oneerlijke beschuldigingen niet”, zei Çavuşoğlu tegen Koenders.

De Turkse minister was nog niet klaar met Koenders. “Nederland, en andere landen, proberen Turkije de les te lezen op het gebied van democratie en de rechtsstaat. Is dat dan geen bemoeienis met de Turkse binnenlandse kwesties?, vroeg Çavuşoğlu aan Koenders. “Het is normaal dat de Turken in Nederland gevoelig kunnen zijn voor gebeurtenissen in Turkije. En als wij enkel onze mening geven over wat er in Nederland gebeurt [na de couppoging], wordt dat bestempeld als een bemoeienis. Dat is een belachelijke gedachte. Dit is een dubbele standaard”, zei de Turkse minister.

Nederland

Om Koenders niet met een gebogen hoofd terug te sturen naar Nederland, hebben de beide ministers ook over de islamofobische en anti-Turkse uitspraken van bepaalde politieke partijen in Nederland gehad. “Ik kreeg de laatste statistieken te horen van mijn vriend Koenders. We zien een neerwaartse trend. We zijn hier heel blij mee. De sterke houding van centrale partijen in Nederland heeft daar een belangrijke rol in gespeeld”, aldus Çavuşoğlu.

KLIK voor de video.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Aug 29, 2016
Loading posts...