<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 06, 2015

Koenders, PvdA, SP, GroenLinks en D66 voor behoud incorrecte naam “Islamitische Staat”

Afgelopen week heeft het Britse Lagerhuis met hulp van parlementslid Rehman Chishti met volmondige instemming van de Britse premier David Cameron de naamgeving IS (Islamitische Staat) in de ban gedaan.

Volgens het Britse Lagerhuis bleek deze naamgeving incorrect omdat de terroristische groepering zichzelf Daesh (Al Dawla al-Islamyia fil Iraq wa’al Sham) noemt.

In het Verenigd Koninkrijk zal de terroristische groepering vanaf heden door het leven als Daesh gaan. Naast het Verenigd Koninkrijk hebben ook Frankrijk en Turkije hiermee ingestemd.

DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu heeft in navolging van deze gebeurtenissen een motie ingediend waarbij het verzoek in overheidscommunicatie de term “Daesh” te gebruiken in plaats van “Islamitische Staat” en vraagt de publieke omroep om dit ook te doen.

web13fqwesac

Kuzu is van mening dat de incorrecte naamgeving een stigma met zich mee brengt voor moslims die zich op geen enkele manier met deze terroristische groepering wensen te associëren.

De motie is door de Tweede Kamer verworpen.

web1wfqdsac

Politieke partij DENK vindt de verwerping van de motie een uiterst kwalijke zaak. “Waar men zou verwachten dat de Kamer de Britse, Franse en Turkse collega’s zouden volgen, laten de partijen die zich ook profileren op de achterban in kwestie het afweten. PvdA, SP, GroenLinks en D66 verwerpen mede de motie. Daar bleef het niet bij want zelfs onze Minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders, vond de motie in tegenstelling tot zijn buitenlandse collega’s overbodig. Op z’n zachtst gezegd: een uiterst kwalijke zaak”, stelt DENK.

DENK heeft inmiddels een video geplaatst waarin Koenders en Kuzu het over de motie hebben:

 

© Turksemedia.nl

Jul 06, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...