<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 20, 2018

Koerden in Afrin dolblij met komst Turken: ‘Onze moslimbroeders zijn gearriveerd’

De komst van het Turkse leger in Afrin heeft veel losgemaakt bij Syrische Koerden, Arabieren en Turkmenen. Ze zijn dolblij dat hun stad en dorpen na jarenlange onderdrukking zijn schoongeveegd van Syrische PKK-terroristen (YPG), laten ze weten in interviews. De eerste Syriërs keren inmiddels al terug naar hun huizen en vieren kinderen de vrijheid in hun vertrouwde omgeving.

Nu het Afrin-gedeelte van de Turkse militaire operatie Olijftak succesvol is voltooid, is Turkije overgegaan naar fase twee van de missie: hulp en steun aan onderdrukte Syriërs met diverse achtergronden.

Naast Turkse militairen, hebben Turkse hulporganisaties, zowel van de staat als civiele (IHH), de handen ineengeslagen om humanitaire hulp uit te delen aan iedereen die ze kunnen bereiken. Zo worden warme maaltijden uitgedeeld (klik voor nog meer FOTO’s), hulpgoederen verspreid en zieke Syriërs medisch behandeld. (LEES meer)

Ook hebben Turkse gemeenten plannen klaarliggen hoe het stadscentrum van Afrin opgebouwd zal worden zodat een groot aantal Syriërs -die gevlucht waren uit Afrin- terug naar hun huis kunnen, is officieel verklaard. Voordat dat gebeurt, worden eerst landmijnen en verborgen explosieven van uitgeschakelde en gevluchte YPG-terroristen opgeruimd. Ook zijn door het Turkse leger zeer grote wapendepots ontdekt in Afrin.

Turkse steden

Ook maken meerdere Turkse steden op eigen initiatief zich op voor grootschalige hulp. Zo doneert de Turkse stad Konya 100 ton humanitaire goederen aan het volk in Afrin. De hulp is al onderweg.

Moslimbroeders

In interviews laten sommige bewoners van Afrin weten dat “ze al geruime tijd op het Turkse leger zaten te wachten” die hun zou bevrijden van de Syrische PKK-terreur.

De 78-jarige Abdurrahman Bekir barstte zelfs in tranen uit bij het zien van de Turken: “YPG/PKK heeft ons jaren onderdrukt. Ze hebben zelfs mij, als 78-jarige, meerdere keren een cel ingegooid. Mijn kinderen zijn door hun gevlucht. Onze moslimbroeders uit buurland Turkije hebben ons gered. Het Turkse leger behandelt ons heel goed. Ze hebben vandaag ook hulpgoederen uitgedeeld. Hartelijk dank daarvoor. Moge Allah het Turkse leger nog meer kracht geven”, vertelde de Syrische Bekir.

Fehman Seydo gaf aan dat de donkere tijden voorbij zijn. “Dank aan Turkije en de Turkse Rode Halve Maan voor alles.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AFRIN | Gepubliceerd: 20-03-2018

Mar 20, 2018
Loading posts...