<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 03, 2015

Koerden Noord-Irak over Russische beelden: Dat zijn onze olietankers

De Koerdische Regionale Regering in Noord-Irak heeft in een officiële verklaring de beschuldigingen richting Turkije over een mogelijke oliehandel met terreurgroep IS (Daesh) verworpen. De olietankers die Rusland door middel van satellietbeelden aan de wereld heeft laten zien, zijn niet de vrachtwagens met daarin olie van IS, maar bevatten Koerdische olie, meldt de voorzitter van de energiecommissie van de Koerdische regering in Noord-Irak Şerko Cevdet.

Cevdet meldt dat het om een leugen gaat dat er IS-olie wordt getransporteerd tussen Zakho en Silopi. “Wij vinden het jammer dat een land als Rusland ons ervan beschuldigd dat er IS-olie naar Turkije is getransporteerd in en langs regio’s en grenzen waar wij toezicht op houden. Rusland maakt in zijn verklaring gebruik van valse bronnen. Tot nu toe is er nog nooit IS-olie getransporteerd over onze gebieden. Rusland heeft daar geen bewijzen van”, meldt Cevdet.

webr23fqesadxz

De voorzitter zegt dat de olietankers op de satellietbeelden vrachtwagens zijn die Koerdische olie vervoeren naar de Turkse haven Ceyhan: “Onze ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen heeft eerder bekendgemaakt dat een deel van de olie die we aan Turkije verkopen in honderden olietankers naar Turkije gaat. Dat is geen geheim. Een ander deel van de olie gaat via de pijpleiding. Tot de Turkse grenspost Ibrahim Halil is die olie eigendom van de Koerden. Elke stap in het transportproces naar Turkije is bekend tot op elk detail en wordt gevolgd”, aldus Cevdet.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ARBIL | Gepubliceerd: 03-12-2015

Dec 03, 2015
Loading posts...