<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 09, 2015

Koerdische jongeren roepen op tot kalmte

Naar aanleiding van recente terreuraanslagen op burgers, militairen en politieagenten in Turkije roepen jongeren met een Koerdische achtergrond op tot kalmte in het land.

De oproep komt na enkele uitspraken en protesten van groepen en politici “die schade willen toebrengen aan onze eeuwenoude broederschap”, zegt Emrah Inanç, initiatiefnemer van de website www.edibese.org (Koerdisch voor ‘Genoeg is genoeg’).

Koerdische jongeren zijn diverse campagnes begonnen om te benadrukken dat Turken en Koerden broeders van elkaar zijn. “De zogenaamde vertegenwoordigers van de Koerden hebben tot nu toe helemaal niets gedaan voor de Koerdische jeugd. Ze proberen voortdurend chaos te creëren in het land. Geen enkele kracht op deze wereld zal de broederschap tussen Turken en Koerden kunnen schaden”, zegt Inanç.

“We waren altijd samen gebleven en hebben samen gehandeld in de meest moeilijke tijden. We hebben samen honderdduizenden herinneringen die onuitwisbaar zijn uit onze geheugen”, aldus Inanç.

Inanç benadrukt dat er meer dan een kwart eeuw verraderlijke aanvallen zijn gepleegd op Turken en Koerden door terroristische organisaties. “Wij zijn ook getuigen dat verraderlijke terroristen het op onze eenheid, broederschap en vrede hebben gemunt.”

De Koerdische jongeren melden dat zij de grootste slachtoffers zijn geworden van terreuraanslagen die grotendeels in gebieden plaatsvinden waar veel Koerden wonen. “We zullen het niet toestaan dat we als pionnen worden gebruikt. Ze hebben het gemunt op ons land en onze religie. Wij Moslim Koerden zullen dat niet toelaten. Wij zijn bereid om ons leven op te offeren voor de eenheid van Turkije en onze broederschap.”

 

© Turksemedia.nl | AA – ANKARA

Sep 09, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...