<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Nov 24, 2019

Koerdische journaliste barst in tranen uit tijdens congres

De Koerdische journaliste Gülay Demir kon haar tranen niet meer bedwingen tijdens het lezen van een manifest op het Internationale Congres voor Slachtoffers van Terrorisme in Frankrijk. Ze is namelijk slachtoffer van terreurgroep YPG, de Syrische PKK, die haar vader heeft vermoord tijdens een aanslag.

Bij het lezen van het manifest tijdens de slotceremonie van het congres in de Franse stad Nice benadrukte ze dat ze slachtoffer zijn van terreur. “Wij, als slachtoffers van terreur, zoeken geen haat en wrok. We willen dat toekomstige generaties niet de onderdrukking van criminelen ervaren die ons is aangedaan.”

De Koerdische vrouw, een correspondent van de in Istanbul gevestigde Koerdische taalomroep TRT Kurdi, verloor in oktober haar vader bij een terroristische aanval van de YPG/PKK in het district Nusaybin in de provincie Mardin.

“Ik geloof dat we door samen te werken met het staatshoofd en de slachtoffers kunnen voorkomen dat deze pijn eeuwig wordt”, zei ze. “We zullen in staat zijn om de hoop op een betere wereld te wekken. Ik mis je heel erg, papa.”

Het congres, een gezamenlijke inspanning van Association française des Victimes du Terrorisme (AFVT) en de gemeente Nice, eindigde met de lezing van het manifest in 14 talen door 14 terreurslachtoffers, waaronder Demir.

Het congres werd gehouden om de stemmen van slachtoffers van terrorisme te laten horen, om ervoor te zorgen dat familieleden van terreurslachtoffers uit verschillende landen elkaar leren kennen en om de aandacht van de autoriteiten te vestigen op het belang van voortdurende inspanningen voor slachtoffers.

Meer dan 700 deelnemers uit 80 landen, waaronder 450 terreurslachtoffers, namen deel aan het congres waar ook culturele en artistieke activiteiten zijn georganiseerd.

De slachtoffers uit Turkije informeerden de deelnemers en de internationale media over de gevaren van terroristische organisaties zoals Daesh (ISIS), PKK/YPG en FETO.

Het congres riep de internationale gemeenschap op om geen onderscheid te maken tussen terroristische organisaties.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NICE | Gepubliceerd: 24-11-2019

Nov 24, 2019
Loading posts...