<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Apr 24, 2015

Koninklijke onderscheiding voor Muammer Coşkun

Muammer Coşkun uit Roermond heeft een Koninklijke onderscheiding ontvangen van burgemeester Donders en is hiermee benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De burgemeester van Roermond heeft haar waardering uitgesproken richting Coşkun vanwege zijn vrijwillige bijdrage en inzet aan Roermond en omstreken.

Bij de uitreiking was ook Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk aanwezig.

Coşkun geeft vanaf 1978 Koranlessen aan jongeren in Roermond, Geleen, Venlo, Panningen en Tegelen (L). Hij besteedt hierbij veel aandacht aan de sociaal maatschappelijke ontwikkeling van jongeren. Daarnaast is hij sinds 1986 bestuurslid van de Islamitische Stichting Fatih Moskee Roermond, waarvan 13 jaar als voorzitter.

Bovendien was Coşkun van 2005 tot 2010 lid van de werkgroep ‘Geloven in dialoog’. Deze werkgroep stimuleerde de dialoog, de verstandhouding en het begrip tussen moslims en andere geloven.

De Koninklijke onderscheiding is door Selçuk Öztürk ,Yalman, Deken Willemsen en leden van verschillende geloofsgemeenschappen aangevraagd.

Muammer Coşkun wordt door velen getypeerd als een man die zich al vele jaren inzet voor het bevorderen van de acceptatie en het versterken van de band tussen diverse religieuze groeperingen en levert grote bijdrage voor de sociale cohesie.

web2347wefcwsD

Coşkun is hiermee de eerste persoon in Roermond, van de eerste generatie (gast) arbeiders van Turkse afkomst, die de Koninklijke onderscheiding heeft ontvangen.

Apr 24, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...