<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 07, 2018

Kritiek jaar voor Turkse straaljager

Turkije zal dit jaar grote stappen zetten in de productie van een eigen gevechtsvliegtuig. In 2018 worden overeenkomsten gesloten die de uiteindelijke motor en kritische systemen gaan bepalen.

Turkije bepaalt dit jaar onder andere met welke motorfabrikant het in zee gaat. Er valt te kiezen tussen twee motorfabrikanten: de Turkse variant TUSAŞ (TEI) of de vennootschap Kale Grubu-Rolls-Royce.

TF-X

Het Turkse jachtvliegtuig krijgt twee straalmotoren en wordt de vervanger van de bekende F-16, die na 2030 door het Turkse leger gefaseerd uit de vloot wordt gehaald. Er is gekozen om de TF-X onzichtbaar te maken voor radar, waardoor wapens zich in de romp van het gevechtsvliegtuig bevinden.

BAE Systems

Het Turkse megaproject creëert 20.000 nieuwe banen, waarbij verdere ontwikkeling van de TF-X in samenwerking met de Britse defensiegigant BAE Systems wordt gedaan voor uitwisseling van technologie. Dat werd in januari vorig jaar bekend tijdens een bezoek van premier May aan Turkije. (LEES meer)

Toekomst

De CEO van BAE Systems gaf vorig jaar aan dat Turkije met de huidige ontwikkelingen in de defensie-industrie sterker dan ooit kan worden. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 07-01-2018

Jan 07, 2018
  • Turkse Turk

    Het is zeer echt zeer belangrijk een goede straalmotor technologie te hebben en te ontwikkelen. Het moet niet daarbij blijven. Vervolgens moet Turkije deze technologie goedkoop en betrouwbaar maken met een zeer lage consumptie
    . Tevens moet het brandstof soort ontwikkelt worden waarbij… en dat gaat gek klinken maar dat je met 1 liter brandstof Bv 5 uur kan vliegen met een straaljager.

    Vervolgens moet men technieken ontwikkelen om hogere druk in de motors te creëren waardoor men nog efficiënter kunnen vliegen de ruimte in. Dus hiermee kan je met straalvliegtuigen de ruimte in vliegen naar de maan en terug.

    Vraag…. kunnen Turken dit realiseren. .. antwoord op hun dooie gemak.

Loading posts...