<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Oct 06, 2018

Kroonprins: ‘Saudi-Arabië zal VS niet betalen’

De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman zei dat zijn land Washington niet zal betalen voor zijn eigen veiligheid, omdat zijn “olierijk koninkrijk al vóór de VS zelf is gesticht”.

“Saudi-Arabië was er al voor de VS. Het is er sinds 1744, ik geloof meer dan 30 jaar voor de VS”, vertelde bin Salman in een exclusief interview aan Bloomberg.

Vorige week zei de Amerikaanse president Donald Trump dat de Saudische koning niet eens twee weken aan de macht zou kunnen blijven zonder Amerikaanse militaire steun.

Maar bin Salman bagatelliseerde Trump’s opmerkingen en zei: “Je moet accepteren dat een vriend goede dingen en slechte dingen zal zeggen. Je kunt dus geen honderd procent goede vrienden hebben die goede dingen over je zeggen, zelfs niet in je familie. Er zullen een aantal misverstanden zijn. Dus we hebben dat in die categorie gezet”, vertelde hij.

De kroonprins zei dat Riyad heeft betaald voor alle wapens die zijn gekocht van de VS. “We zullen niets betalen voor onze veiligheid. We geloven dat er is betaald voor alle bewapening die we hebben van de VS. Het gaat niet om een gift”, zei bin Salman.

“Sinds de relatie tussen Saudi-Arabië en de VS startte, is voor alles met geld betaald”, zei hij en benadrukte dat de relaties tussen beide landen goed zijn. “Als je naar het algemene plaatje kijkt, is sprake van 99 procent goede dingen en gaat het slechts om één probleem”, aldus de Saudische kroonprins.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – RIYAD | Gepubliceerd: 06-10-2018

Oct 06, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...