<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Sep 07, 2016

Kuzu aan alle Nederlanders: ‘Kritiek op Israël is geen antisemitisme’

DENK-leider Tunahan Kuzu ziet het al aankomen: ‘De beschuldiging dat de politieke beweging antisemitisch is, uit de bekende hoek’. “Daar is niets van waar”, reageert Kuzu in een videoboodschap met een mededeling aan alle inwoners van Nederland: “Kritiek op het regeringsbeleid van Israël is geen antisemitisme.”

Politiek Den Haag was woensdag even opgeschrikt nadat het Nederlandse Tweede Kamerlid ‘onverwachts’ geen hand gaf aan de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die op tweedaags bezoek in Nederland in Den Haag was. Kuzu, met een Palestina-button op zijn pak, koos daarentegen voor een handgebaar en haalde met zijn weigering heel snel het landelijke nieuws. Naar aanleiding daarvan kwam Kuzu woensdag met een videoboodschap en gaf aan dat zijn partij niet antisemitisch is, voordat men daarover begint.

Propaganda

Kuzu heeft het in zijn video over ‘het bekende propagandaverhaaltje van Netanyahu over Israël dat het land de enige democratie is in het Midden-Oosten en als enige land technologie en veiligheid promoot’ tijdens de commissie Buitenlandse Zaken. “Ik heb Netanyahu gevraagd of hij dit (een foto van een verwoeste Gaza in 2014) welvaart vindt. Is dit (een foto waarop te zien is hoe een Israëlische militair een geweer richt op een moeder met twee kinderen) de technologie waar u het over heeft? Is dit de democratie (een foto met daarop opnieuw een Israëlische soldaat die een kind met zijn wapen pijn doet) waar u het over heeft?”, vroeg Kuzu aan de Israëlische premier.

Netanyahu antwoordde dat hij ook foto’s kon laten zien, liet Kuzu weten en zei: “Hij had er niet direct antwoord op. Hij verwees naar extremistisch terrorisme. Dat staat in schril contrast met datgene wat het Palestijnse volk de afgelopen decennia en zelfs dagelijks overkomt. Het fundamentele onrecht moet bestreden worden.”

Kuzu gaf ook aan het zeer pijnlijk te vinden om te zien ‘hoe premier Mark Rutte heeft aangegeven dat de vriendschapsbanden nauw zijn en geïntensiveerd moeten worden’. “Nee, de Israëlische regering moet aangesproken worden op hun verantwoordelijkheid. Dat ze het internationaal recht moeten naleven. Dat ze geen VN-resoluties meer mogen verbreken. Kritiek op het Israëlische regeringsbereid is geen antisemitisme”, sprak Kuzu.

Oud-premier Van Agt

In de video is ook een fragment van de Nederlandse oud-premier Dries van Agt te zien. Die gaf tijdens een interview aan dat Netanyahu een oorlogsmisdadiger is en vervolgd moet worden door het Internationaal Strafhof in Den Haag, nu hij er is. “En waarom gaan we iemand die daarmee (oorlogsmisdaden) doorgaat, ontvangen in Nederland?”, aldus Van Agt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Sep 07, 2016
Loading posts...