<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jul 03, 2018

Kuzu: Aboutaleb praat DENK na

Volgens Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu praat de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb DENK na. “Ik was aangenaam verrast”, reageerde Kuzu.

Aboutaleb verrast vriend en vijand met zijn oproep aan het kabinet om excuses aan te bieden voor het slavernijverleden van Nederland, omschrijft DENK het verzoek van de burgervader, die dat als een teken van beschaving ziet. “Een traditioneel en aloud DENK-standpunt”, zei Kuzu deze week in de Tweede Kamer.

Botsing Kuzu-Arib

Aboutaleb zei dat aan de vooravond van Keti Koti, de viering van de afschaffing van de slavernij. “Voorzitter het was 1 juli (…)”, sprak Kuzu waarna hij – inmiddels traditioneel – werd onderbroken door Kamervoorzitter Khadija Arib. “U wilt een debat”, vroeg Arib waarop Kuzu positief antwoordde.

“Want op 1 juli (…)”, probeerde Kuzu door te gaan waarna Arib weer interrumpeerde met: “Nee, nee, u wilt een debat.” Kuzu: “Mag ik uitleggen waarom?” Arib: “Nee, alleen het onderwerp, zoals bij iedereen.”

Kuzu probeerde het nogmaals: “Mag ik het onderwerp toelichten?” Arib bleef onderbreken: “Volgens mij heeft u dat al gedaan”, reageerde de Kamervoorzitter, waarna ze met het stemproces voor de debataanvraag begon. De eerste partijen die tegen waren: VVD, CDA, SGP, D66 en GroenLinks. De laatste twee vroegen om een brief.

“De brief vind ik oké, maar wil dat dat krachtiger aangezet wordt dan alleen het betuigen van spijt, terwijl nog steeds geen excuses is aangeboden. Ik wil geen politieke woordenspelletjes. Ik wil dat er formele excuses komen van het kabinet”, sloot Kuzu af.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 03-07-2018

Jul 03, 2018
Loading posts...