<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jun 01, 2018

Kuzu: Liever Jan als burgemeester dan die Ahmed’s

Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu (DENK) stoort zich aan het feit dat de gemeentes Utrecht en Gouda de omstreden varkensactie van de anti-Islam organisatie Pegida verbieden, maar de twee burgervaders Ahmed Aboutaleb en Ahmed Marcouch dat niet doen in hun stad Arnhem en Rotterdam.

“Geef mij maar Jan in plaats van Ahmed”, stelde Kuzu deze week in de Tweede Kamer. “De burgemeesters van Utrecht en Gouda verbieden een haatbetoging van rechtste gekkies (Pegida) voor een moskee. Terwijl burgemeesters van Arnhem en Rotterdam precies dezelfde haatbetoging weigeren te verbieden.”

Kuzu vroeg zich hoe het komt dat burgemeester Aboutaleb en Marcouch een andere afweging maken dan de burgervaders in Utrecht en Gouda. “Voelen zij zich onder druk gezet door extreem-rechts? Of willen ze vleiend overkomen in die richting?”

Kamervoorzitter Khadija Arib onderbrak daarop Kuzu. “Aboutaleb en Marcouch doen niet mee aan het debat, dus kunnen ze zich niet verweren”, verdedigde Arib haar tussenkomst. “Daarom is het een vraag aan de minister”, haalde Kuzu uit.

Verbod

Burgemeester Jan van Zanen (Utrecht) en Milo Schoenmaker (Gouda) vinden dat de varkensdemonstratie van Pegida voor moskeeën haaks staat tegen waarden zoals zoeken van verbinding en het tegengaan van polarisatie. Ook zou de openbare orde in het geding zijn.

Radicale Pegida-leden melden alsnog ‘een verrassing’ te hebben voor Utrecht.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 01-06-2018

Jun 01, 2018
Loading posts...