<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Sep 13, 2016

Kuzu: Nederlandse regering maakt Turken nog bozer

Er heeft zich dinsdag een flinke Turkije- en Turkenbashing voorgedaan in de Tweede Kamer tijdens het debat over de nasleep van de couppoging in Turkije, vindt de politieke beweging DENK. Daarbij is ook de nadruk gelegd op Turkse Nederlanders.

DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu legde uit waarom Turkse Nederlanders, die de mislukte staatsgreep in Turkije hebben meegemaakt en mensen dood zien gaan tijdens hun vakantie, nog bozer zijn geworden nadat ze weer teruggekeerd zijn in Nederland. “Ze komen terug in een land waarin de minister-president zegt ‘pleur op’. Ga maar weg. Ze komen terug in een land waarin mensen zeggen dat de coup een toneelstuk is geweest. Ze komen in een land waarin mensen zeggen dat de integratie van Turkse Nederlanders is mislukt”, vertelde Kuzu.

Het Nederlandse Kamerlid had naar aanleiding daarvan een boodschap aan de regering. “Snapt de regering wel dat zij deze mensen aan het verliezen zijn? Snapt de regering ook dat zij deze mensen nog bozer maken?”, zei Kuzu over Turkse Nederlanders en voegde eraan toe dat de Nederlandse regering dat niet snapt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Sep 13, 2016
Loading posts...