<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Mar 29, 2016

Kuzu tegen Wilders: Islam niet uit te wissen

Tijdens een plenair debat in de Tweede Kamer over de aanslagen in Brussel, dat begon met een anti-Islam preek van PVV-leider Geert Wilders, spraken meerdere Kamerleden zich tegen de wens van Wilders om de Islam te verbieden.

Een daarvan, DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu, reageerde direct op Wilders dat de Islam al 1400 jaar bestaat, niet uit te wissen is en voor altijd zal blijven bestaan.

Wilders gaf aan dat de Islam geen religie is en een plaag is dat 1400 jaar voortduurt. “Het is u voorgangers niet gelukt. Noch u, noch uw financiers en opdrachtgevers zullen de Islam kunnen uitwissen”, zei Kuzu richting Wilders.

De DENK-Kamerlid had ook iets te zeggen over de selectieve solidariteit na terreuraanslagen in diverse steden. “Hoe zit het met de mensen in Ankara, Bagdad en Lahore? Is hun leven minder waard dan een leven in West-Europa?”, vroeg Kuzu aan de Tweede Kamer. “Terreur kent geen kleur. Terreur kent geen religie. We moeten een eendracht vormen tegenover de tweedracht die hier gezaaid begint te worden.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Mar 29, 2016
Loading posts...