<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Mar 01, 2017

Kuzu: Wilders moest moskee schoonmaken als straf

DENK-leider Tunahan Kuzu pleit voor een contacttaakstraf. Zo zou het geweldig zijn geweest als PVV-lijsttrekker Geert Wilders, die door de rechter is veroordeeld om zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraken maar geen straf heeft gekregen, als straf moest stofzuigen in een moskee of thee moest schenken in een Marokkaans theehuis. 

Dat zei Kuzu dinsdagavond tijdens een uitzending van Nieuwsuur.

DENK wil daarmee mensen met elkaar laten communiceren. “Ik denk dat we creatiever mogen zijn en andere strafmaten mogen hanteren”, zei Kuzu die ook sprak over meldings- en aangiftebereidheid als men racisme of discriminatie ervaart. “Heel veel mensen doen geen aangifte van racisme of discriminatie.”

Artsen

Kuzu kreeg ook de kritische vraag hoe het zat met zijn uitspraken over dat sommige artsen de stekker sneller uittrekken bij mensen met een migratieachtergrond. “Ik heb niet gezegd dat alle artsen dat doen. Als volksvertegenwoordiger moet ik dit ter discussie stellen als we daar signalen over ontvangen. We kregen zelfs nog meer verhalen nadat we dat [tijdens een Q&A-sessie] hebben gezegd. Je kan geen volksvertegenwoordiger zijn als je niets doet met die signalen”, aldus Kuzu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | REDACTIE | Gepubliceerd: 01-03-2017

Mar 01, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...