<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 02, 2020

Landen bedanken Turkije voor evacuatie burgers uit virusstad

Turkije is officieel bedankt door Azerbeidzjan, Georgië en Albanië voor de evacuatie van hun onderdanen. Dit weekend haalde een groot Turks militair vliegtuig naast 32 Turkse burgers ook 6 Azerbeidzjanen, 3 Georgiërs en een Albanees op uit de Chinese virusstad Wuhan.

“Bedankt Turkije voor het regelen van de vlucht om Georgische burgers uit Wuhan, China te evacueren te midden van een uitbraak van het coronavirus. Dergelijke ondersteunende acties bevestigen opnieuw een sterk partnerschap en solidariteit tussen onze twee landen”, verklaarde de Georgische minister van Buitenlandse Zaken David Zalkaliani op sociale media.

“Azerbeidzjaanse burgers werden samen met Turkse burgers uit de Chinese stad Wuhan geëvacueerd in een Turks vliegtuig. Dit is weer een geweldig voorbeeld van broederschap tussen Azerbeidzjan en Turkije! Dank u, broederland Turkije!”, aldus Azerbeidzjan.

“Turkije zeer dankbaar voor het helpen evacueren van de Albanese burger die in Wuhan studeert en ook voor de verplichte check-up- en monitoringperiode. Deze actie van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken wordt zeer gewaardeerd”, uitte Albanië zich.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 02-02-2020

Feb 02, 2020
Loading posts...