<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 28, 2023

Landen feliciteren Erdoğan met verkiezingswinst

Meerdere landen hebben de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan kort na bekendmaking van de voorlopige verkiezingsuitslag gefeliciteerd met zijn zege op de oppositie, die allen tegen hem waren verenigd. De Turkse leider boorde zoals gewoonlijk en ondanks alle desinformatie hen weer de stembus in en kreeg meer dan twee miljoen stemmen meer dan zijn aartsrivaal.

Het waren Azerbeidzjan en Qatar die de Turkse leider als een van de eersten feliciteerden met zijn zoveelste grote prestatie. De Azerbeidzjaanse president Aliyev reageerde dat de winst bewijst dat het politieke beleid van Erdoğan wordt vertrouwd. De Qatarese emir feliciteerde zijn grote vriend en wenste dat Erdoğan “de ontwikkelings- en welzijnsambities van het broederlijke Turkse volk verder realiseert en de sterke betrekkingen van onze landen nog meer ontwikkelt”.

De Pakistaanse premier Shahbaz Sharif benadrukte in zijn reactie dat president Erdoğan “een van de weinige leiders ter wereld is die zijn politiek verbindt met de openbare dienst”, erbij vermeldend dat Erdoğan “een enthousiaste stem is voor de machtspilaar van onderdrukte moslims en hun onvervreemdbare rechten”.

Vanuit Europa reageerde enkel de Hongaarse premier Viktor Orban in de eerste uren, die de Turkse president in een tweet zowel in het Engels en Turks feliciteerde. “Gefeliciteerd met de onbetwiste verkiezingsoverwinning, president Recep Tayyip Erdoğan.”

Verder feliciteerden in de eerste uren Noord-Cyprus, Servië, Oezbekistan, Palestina, de Hongaarse president Novak, de Bosnisch-Servische leider Dodik en Venezuela de Turkse leider.

“Wij feliciteren het Turkse volk met deze overwinning. We willen blijven samenwerken om de nieuwe wereld op te bouwen. Lang leve Türkiye!”, aldus de Venezolaanse president Maduro, die een foto van Erdoğan voor de Aya Sofya Moskee in Istanbul deelde.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 28-05-2023

May 28, 2023
Loading posts...