<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Mar 12, 2021

Landen staan in de rij voor Turkse defensievoertuigen

De Turkse fabrikant Katmerciler heeft zijn exportprestaties zien verdubbelen met de toevoeging van gepantserde militaire voertuigen.

Katmerciler begon eerst met waterkanonnenwagens voor oproerbeheersing (TOMA), maar produceert nu ook tactische gepantserde voertuigen die voor veel doeleinden ingezet kunnen worden.

Het Turkse bedrijf exporteerde vorig jaar in totaal 989 voertuigen en uitrustingen, welke goed zichtbaar waren in de verkoop- en financiële gegevens. Exporteerde Katmerciler in 2019 nog 16,7 miljoen dollar aan defensieproducten, is dat in 2020 met 127 procent gestegen naar bijna 38 miljoen dollar.

De Hızır 4×4 is ontworpen en geoptimaliseerd voor hoge prestaties onder extreme omstandigheden in landelijke en stedelijke gebieden voor negen personeelsleden. Het voertuig heeft een hoog niveau van ballistische en mijnbescherming.

Het bedrijf heeft dit jaar ook een bod gedaan op de aanbesteding voor de gepantserde personeelscarrier van een Afrikaans land.

Nurol Makina

Concurrent Nurol Makina van eigen bodem ziet ook de cijfers vliegen. Hun succesvol defensievoertuig Ejder Yalçın wordt sinds kort ook ingezet in NAVO- en VN-missies. Het Turkse defensievoertuig wordt momenteel gebruikt door landen in het Midden-Oosten, de Golf, Azië, Afrika en Europa.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 12-03-2021

Mar 12, 2021
Loading posts...