<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 18, 2019

Landen Turkse Raad maken droom waar

De Turkse Raadslanden hebben vrijdag een gezamenlijke Kamer van Koophandel en Industrie opgericht. Het handvest is ondertekend door de functionarissen van de vier lidstaten van de Turkse Raad: Turkije, Azerbeidzjan, Kirgizië en Kazachstan.

Namens Turkije nam TOBB-voorzitter Rıfat Hisarcıklıoğlu (Unie van Turkse Kamers) het woord en liet weten dat ze met de oprichting van het gezamenlijke zelfstandige bestuursorgaan de droom van de voormalige Kazachse president Nursultan Nazarbayev hebben gerealiseerd.

Hij zei dat het bestuursorgaan openstaat voor de deelname van de Kamer van Oezbekistan en Turkmenistan. Het secretariaat van de nieuw opgerichte Kamer zal gevestigd worden in Turkije.

De secretaris-generaal van de Turkse Raad, Bagdad Amreyev, verklaarde dat de oprichting van de Kamer nieuwe deuren zal openen voor de toename van handel tussen de lidstaten van de Turkse Raad.

De Samenwerkingsraad van Turkssprekende landen, ook bekend als de Turkse Raad, werd in 2009 opgericht als een internationale intergouvernementele organisatie, met het doel om brede samenwerking tussen die landen te bevorderen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NURSULTAN | Gepubliceerd: 18-05-2019

May 18, 2019
Loading posts...