<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Dec 15, 2017

Langste man van Irak: Ik hou heel veel van Turken

De 27-jarige Irakees Fayd İsavi heeft in een interview zijn bewondering uitgesproken over Turkije en het Turkse volk. İsavi is de langste man van Irak. Zijn lengte van 2,37 meter maakt hem ook de tweede langste man ter wereld, goed voor een vermelding in het Guinness Book of Records. Tussen 2014 en 2017 is hij nog eens uitgeroepen tot de langste jongeman van de wereld.

“Ik hou heel veel van Turkije en Turken”, zegt de lange man, die ook nog speler is van het nationale basketbalteam van Irak. “Ik hoop ooit de Turkse president te mogen ontmoeten. Ik heb een cadeau voor hem: een presentje bestaand uit historische erfgoederen van Irak.”

İsavi is ook erg populair op een sociale nieuwsmedium, waar hij 480.000, vooral jonge, volgers heeft. “Mijn kleren en schoenen laat ik in Turkije maken. Hier in Irak is mijn schoenmaat van 52 moeilijk vindbaar. Ik krijg heel veel aandacht op straat. Meer dan de Iraakse regering ons mentaal steunt. Ik zou zo de politiek in kunnen gaan gezien mijn aantal volgers, ook in de reële buitenwereld, maar ben dat niet van plan.”

De benen van de Irakees zijn 120 centimeter lang. Zijn armen hebben een lengte van 100 centimeter. Hij heeft voeten van 30 centimeter groot, zijn handen zijn 25 centimeter lang.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BAGDAD | Gepubliceerd: 15-12-2017

Dec 15, 2017
Loading posts...