<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 29, 2022

Langste vrouw ter wereld vliegt voor het eerst

De langste vrouw ter wereld heeft met hulp van Turkish Airlines haar allereerste vliegreis gemaakt.

Rümeysa Gelgi, die in het Guinness Book of Records staat vanwege haar lengte van 2,15 meter, was in staat om de reis te maken nadat voor haar zes stoelen in het vliegtuig in een brancard was veranderd.

Gelgi moest op die wijze reizen vanwege het Weaver-syndroom, een genetische aandoening die wordt gekenmerkt door snelle groei. Ze verplaatst zich normaal gesproken in een rolstoel, maar loopt soms de korte afstanden.

De 25-jarige pleitbezorger, onderzoeker en softwareontwikkelaar wilde naar de VS reizen om met Guinness samen te werken voor een evenement en om haar professionele carrière te helpen ontwikkelen.

Gelgi vertelde journalisten op de luchthaven van Istanbul dat ze erg opgewonden was om voor de eerste keer met het vliegtuig te reizen en dat deze vlucht belangrijk was voor patiënten zoals zij die een brancard nodig hebben.

“Dit wordt mijn eerste vlucht en ook mijn eerste buitenlandse reis. Maar ik geloof dat deze ervaring voor veel mensen een primeur zal zijn, niet alleen voor mij. Want zoals u weet, is de optie om als brancardpassagier te reizen over het algemeen voorbehouden aan patiënten die van de ene intensive care naar de andere worden overgebracht.”

“Het is een alternatief voor patiënten die van het ene ziekenhuis naar het andere worden doorverwezen en een ambulance nodig hebben. Omdat ik echter niet lang kon zitten vanwege mijn scoliose of kromming van de wervelkolom, moest ik op een brancard vliegen”, reageerde ze.

Gelgi woont in het Turkse Karabük, ongeveer 200 kilometer ten noorden van de hoofdstad Ankara.

Ze zegt dat ze haar wereldrecordtitel gebruikt om te pleiten voor en het bewustzijn te vergroten van zowel het Weaver-syndroom als scoliose.

De langste man ter wereld woont ook in Turkije: Sultan Kösen. Die heeft een lengte van 2,51 meter.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 29-09-2022

Sep 29, 2022
Loading posts...