<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 16, 2017

Laptopverbod houdt Turkish Airlines niet tegen

Een omstreden laptopverbod voor vluchten naar de Verenigde Staten en Verenigd Koninkrijk uit bepaalde moslimlanden heeft Turkish Airlines ervan niet weerhouden meer passagiers te vervoeren.

Verwacht werd dat het laptopverbod grote gevolgen zou hebben voor de Turkse luchtvaartmaatschappij, maar dat werkte averechts: het aantal passagiers die in april voor hun vlucht naar New York voor Turkish Airlines kozen steeg met 2,5 procent naar 49.000.

Laptopverbod houdt Turkish Airlines niet tegen4

“We zijn erg blij met deze stijging ondanks de laptopban”, reageerde de New York-directeur van Turkish Airlines. “Passagiers krijgen na de landing hun laptops snel terug. Daarnaast hebben we gratis internet aan boord en ontvangen business class passagiers een gratis laptop voor de vlucht. Zij krijgen ook een gratis usb-stick voor de opslag van hun gegevens.”

Laptopverbod houdt Turkish Airlines niet tegen2

Kritiek

Het laptopverbod zorgde voor veel kritiek in getroffen moslimlanden. In Turkije klonk het geluid dat het om een ‘politiek oordeel’ gaat waarbij het succes van Turkish Airlines en Golfcarriers in de VS ook een rol speelt.

De Turkse minister van Financiën vond het op afkeurende wijze “interessant” dat er een laptopverbod komt “nu steeds meer passagiers en globale zakenlieden die niet zonder hun laptop kunnen voor Turkish Airlines kiezen”. Hij voegde eraan toe dat “het aantal transitpassagiers niet lineair, maar exponentieel is gestegen”.

Cijfers

Algemeen directeur van Turkish Airlines, Bilal Eksi, liet recent weten dat het totaal aantal passagiers van Turkish Airlines in april, vergeleken met vorig jaar, met 8,1 procent is gestegen naar 5,6 miljoen. “We hebben een succesvolle maand achter de rug”, aldus Eksi.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC – ISTANBUL | Gepubliceerd: 16-05-2017

May 16, 2017
Loading posts...