<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Dec 04, 2017

Last van ruzie tussen Nederland en Turkije? Meld het

De hoogopgelopen diplomatieke ruzie tussen Nederland en Turkije nadat Turkse ministers in maart uit Nederland zijn geweerd, is nog steeds voelbaar onder de Turkse gemeenschap in Nederland, maar ook omgekeerd. Dat meldt een groep van Nederlanders en Turken, die een campagne zijn gestart waarin ze naar ervaringen van burgers vragen.

Door middel van een Facebookpagina genaamd ‘Herstel relatie Nederland-Turkije’ vragen zij wat de huidige bevindingen zijn, en met name de nare ervaringen.

“Ons bereiken signalen dat mensen in Nederland en in Turkije direct of indirect worden gediscrimineerd in hun privéleven. Dat reikt zelfs tot de arbeidsmarkt en nabuurschap”, melden de initiatiefnemers. “Er is sprake van psychologische spanning in de maatschappij (in beide landen).”

Aan de campagne doen ook Nederlanders mee die in Turkije leven, laat de actiegroep weten. “We willen sociale druk uitoefenen om de unieke banden, van meer dan 400 jaar oud, te herstellen. Op handelsniveau gaat alles goed: dat neemt zelfs toe.”

De groep wil alle ervaringen registreren en deze aankaarten bij de instanties: “Bent u of kent u iemand die nare ervaringen heeft in zijn/haar privé of sociale leven, sinds breuk van de Nederlands-Turkse relatie? Ofwel in Nederland ofwel in Turkije? Wilt u dat alstublieft met ons delen? Wij krijgen signalen dat er best veel mensen zijn die er direct of indirect last van hebben. Het is van belang om alles te registreren en het aan te kaarten bij instanties. Dat kan via hier.”

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 04-12-2017

Dec 04, 2017
Loading posts...