<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Ak Ajans Nederland
Dec 04, 2017

Last van ruzie tussen Nederland en Turkije? Meld het

De hoogopgelopen diplomatieke ruzie tussen Nederland en Turkije nadat Turkse ministers in maart uit Nederland zijn geweerd, is nog steeds voelbaar onder de Turkse gemeenschap in Nederland, maar ook omgekeerd. Dat meldt een groep van Nederlanders en Turken, die een campagne zijn gestart waarin ze naar ervaringen van burgers vragen.

Door middel van een Facebookpagina genaamd ‘Herstel relatie Nederland-Turkije’ vragen zij wat de huidige bevindingen zijn, en met name de nare ervaringen.

“Ons bereiken signalen dat mensen in Nederland en in Turkije direct of indirect worden gediscrimineerd in hun privéleven. Dat reikt zelfs tot de arbeidsmarkt en nabuurschap”, melden de initiatiefnemers. “Er is sprake van psychologische spanning in de maatschappij (in beide landen).”

Aan de campagne doen ook Nederlanders mee die in Turkije leven, laat de actiegroep weten. “We willen sociale druk uitoefenen om de unieke banden, van meer dan 400 jaar oud, te herstellen. Op handelsniveau gaat alles goed: dat neemt zelfs toe.”

De groep wil alle ervaringen registreren en deze aankaarten bij de instanties: “Bent u of kent u iemand die nare ervaringen heeft in zijn/haar privé of sociale leven, sinds breuk van de Nederlands-Turkse relatie? Ofwel in Nederland ofwel in Turkije? Wilt u dat alstublieft met ons delen? Wij krijgen signalen dat er best veel mensen zijn die er direct of indirect last van hebben. Het is van belang om alles te registreren en het aan te kaarten bij instanties. Dat kan via hier.”

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 04-12-2017

Dec 04, 2017
 • Ozturk

  Mij dunkt, dat het wel duidelijk is dat de gehele Turkse gemeenschap in Nederland nog altijd lijdt onder de nare politieke ruzie die in 2016 is ontstaan.
  Wij hebben nog altijd geen excuses gekregen van de Nederlandse regering en van burgemeester Aboutaleb voor de wijze waarop wij als gemeenschap zijn behandeld in Rotterdam op 11 maart 2016.
  Als Nederlandse burgers is ons ons grondrecht tot vergadering, ons recht om te demonstreren en ons recht op vrije meningsuiting ontnomen. We werden als een stel Feyenoord-hooligans door de ME uiteengeslagen en door politiehonden in onze flikker gebeten.

  Afgelopen weekend waren we getuige (de anti-Zwarte Piet demonstratie in Dokkum) hoe het wél hoort: Desnoods onder politie (ME) bescherming horen groepen mensen hun stem te kunnen laten horen in dit land.

  Vooropgesteld dat ik het de Surinaamse / Antilliaanse medelanders van harte gun, want ik sta 100% achter hun punt, dat Zwarte Piet naar Hollandse slavernij refereert, onnodig grievend is en vandaag de dag compleet achterhaald is.
  Maar voel ik mij als Turkse Nederlander nog steeds een 2e rangs burger in Nederland. Waarom zijn wij destijds nooit – al was het in 2e instantie – in staat gesteld om te vergaderen en/of te demonstreren? En ditmaal met de ME om ons te beschermen ipv op ons in te hakken?
  Was dat misschien omdat de politieke kleur van de demonstranten de Nederlandse regering niet zo beviel?

  Waarom is ons nooit excuses gemaakt?
  Waarom wordt toegestaan dat wij in de Nederlandse pers tot op de dag van vandaag als een zooitje crimineel tuig worden weggezet, terwijl tot het moment dat de ME charges ging uitvoeren er hooguit wat gescandeerd werd en iedereen vredig stond te wachten op een speech van onze minister Kaya?

  Nee beste Nederland, zolang dit niet wordt rechtgezet worden wij geen vrienden meer, althans niet meer zoals vroeger.
  Vrijheid van meningsuiting mag in Nederland blijkbaar alleen, als die mening de witte Nederlanders welgevallig is.
  Zolang hiervoor geen excuses worden gemaakt zullen beide partijen hier blijvend schade van ondervinden. Dat gaat men met een Facebookpagina niet uitgegumd krijgen.

Loading posts...