<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 30, 2016

Late steun Duitsland: Couppoging Turkije was geen toneel

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier heeft gezegd dat de couppoging in Turkije geen opgezette toneelstuk is geweest. Zijn uitspraak komt ruim zes weken na de mislukte staatsgreep in Turkije.

“Het ging om een zeer serieuze couppoging. Er is geen sprake geweest van toneel. Wie de beelden bekijkt, zal zien dat er echt is geschoten op het Turkse volk”, zei Steinmeier tijdens het programma ‘Farbe bekennen’ op de Duitse publieke zender ARD.

Op de vraag waarom de Duitse minister Turkije niet heeft bezocht na de aanval op de Turkse democratie antwoordde hij: “Als we terugkijken, was het wel een goed idee geweest om te gaan. Dat moesten we op zijn minst doen.”

Steinmeier liet weten de couppoging ‘met klem te veroordelen en naast de Turkse slachtoffers te staan’.

Vicepremier Gabriel

De Duitse vicepremier Sigmar Gabriel, tevens minister van Energie en Economische Zaken, gaf ook toe dat Duitsland te laat heeft gehandeld. “We moesten sneller ons steun uitspreken voor Turkije. Dat moest op dezelfde dag gebeuren, of een dag na de couppoging”, zei hij in Berlijn.

Niet alleen hebben na de mislukte staatsgreep de doelwitten Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en de Turkse regering zich ‘afgewezen’ gevoeld, maar ook de Turkse oppositie en de Turken in Duitsland, zei Gabriel. “Dat hebben we als een Duitser moeilijk begrepen”, aldus de Duitse vicepremier.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN

Aug 30, 2016
Loading posts...