<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jul 30, 2022

Latife (47) joeg gewapende overvaller uit bakkerij: ‘Dacht eerst aan een grap’

Achteraf gezien kan Latife Peker, moeder van drie kinderen, het niet geloven hoe ze een gewapende overvaller haar bakkerij in Deventer uitsloeg met een stofdoek. “Ik dacht even dat het om een grap ging”, vertelt ze in een interview. Maar toen de overvaller bleef rennen richting de kassa, was het menens en raakte ze gechoqueerd.

De 47-jarige vrouw vertelt dat ze op de dag van het incident zelf de zaak opende in de ochtend en al snel de eerste klanten hielp. Opeens rende een zwart geklede man met een bedekt gezicht de winkel binnen. “Uit reflex greep ik gelijk in. Ik duwde de dief weg waarna de kassa op de grond viel”, vertelt Latife.

De overvaller probeerde alsnog wat geld buit te maken. “Toen duwde ik hem weg met de doek in mijn hand.”

Zoon Yasin zat op dat moment thuis. Nadat hij was ingelicht, snelde hij naar de zaak. “Meneer de dief klopte zo te zien bij de verkeerde op de deur. Tijdens zijn vluchtpoging liet hij zijn tas vallen en liet ook nog eens een schoenafdruk achter, welke door de politie is opgenomen.”

Latife kon achteraf niet geloven wat ze deed. “Alles ging heel snel. Ik had het jachtmes van de overvaller niet gezien, maar dacht op dat moment ook niet aan de dood. Of ik weer zo zou ingrijpen, weet ik niet. Onze bakkerij maakt voor de tweede keer een diefstal mee.”

De Turkse vrouw laat weten voortaan even minder naar de zaak te gaan. Voor nu verheugt zij zich op haar vakantie in het centrale Konya in Turkije over twee weken.

‘De kracht van Turkse vrouwen’

Latife laat weten dat ze door veel mensen is gebeld. “Sommigen feliciteren mij en sommigen wensen beterschap. Anderen verwijzen naar de kracht en moed van Turkse vrouwen.”

Klant

Op beelden is te zien dat er tijdens de vluchtpoging van de overvaller een klant binnenloopt. Het gaat om de Nederlandse man Chris Loorbach. Ook Chris geeft de vluchtende dief nog een tik mee, die buiten nog eens struikelt over zijn eigen fiets.

Chris vindt Latife “een zeer dappere vrouw”. Hij kwam na het incident nog eens langs met een bosje bloemen en feliciteerde de moeder van Yasin met haar daad.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 30-07-2022

Jul 30, 2022
Loading posts...