<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 12, 2019

Latijns-Amerika en Caraïben extreem belangrijk voor Turkije

De Turkse vicepresident Fuat Oktay riep zaterdag Turkse ondernemers op de investeringsfocus te leggen op Latijns-Amerika.

Oktay zei tegen journalisten dat er een enorm potentieel is in Latijns-Amerikaanse en Caribische landen, waardoor de regio “extreem” belangrijk is voor de toekomstige doelen van Turkije. Zijn opmerkingen kwamen na zijn ontmoeting met verschillende functionarissen uit Zuid-Amerika in de Venezolaanse hoofdstad Caracas.

Latijns-Amerikaanse en de Caraïbische landen hebben ook grote interesse in Turkije en president Recep Tayyip Erdoğan, zei Oktay. “We doen ons best om deze interesse om te zetten in economische en commerciële samenwerking.”

Een van de vele projecten die bijvoorbeeld Cuba heeft voorgesteld voor samenwerking, is de productie van gemeenschappelijke geneesmiddelen, liet de Turkse vicepresident weten. Er zijn enkele gebieden waar Cuba aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt in de biotechnologie en de productie van medicijnen, benadrukte hij.

De Turkse vicepresident en de Cubaanse president Miguel Diaz Canel kwamen ook overeen om de gezamenlijke vergadering van de Economische Commissie voor Turkije en Cuba in 2019 te houden tijdens het bezoek van Canel aan Turkije op uitnodiging van Erdoğan.

Oktay ging donderdag naar Venezuela om de beëdigingsceremonie van de Venezolaanse president Nicolas Maduro bij te wonen. De 56-jarige leider trad voor het eerst aan in 2013 nadat zijn voorganger Hugo Chavez stierf en zal Venezuela nog eens zes jaar regeren.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – CARACAS | Gepubliceerd: 12-01-2019

Jan 12, 2019
Loading posts...