<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 09, 2018

Leger Israël bekent: doodgeschoten Palestijnse journalist vormde geen gevaar

De doodgeschoten Palestijnse journalist Yasser Murtaja vormde geen gevaar voor Israëlische veiligheidstroepen. Dat verklaart het Israëlische leger dat Murtaja op 6 april tijdens de ‘Dag van de Terugkeer’-protesten op de Gazastrook heeft neergeschoten.

Dat schrijft de Israëlische krant Haaretz.

De verklaring van het leger staat haaks aan de woorden van de Israëlische minister Avigdor Lieberman (Defensie). Die stelde dat de Palestijnse journalist opnames maakte met een drone. “Ik weet niet of hij een journalist was. Terroristen vermommen zich als journalist. Hij vormde een gevaar met zijn drone”, verdedigde Lieberman zichzelf.

Het leger rapporteerde dat er geen drones aanwezig waren en de journalist zich niet dichtbij de Israëlische grens bevond. “Hij is op een afstand van 350 meter van de grens neergeschoten. Hij vormde op geen enkele manier een gevaar voor Israëlische militairen.”

Murtaja droeg een opvallende vest met daarop de letters PRESS. De 30-jarige Palestijn overleed kort na zijn verwondingen. Het aantal doodgeschoten Palestijnen op de Gazastrook is daarmee opgelopen tot 31. Onder de slachtoffers zijn ook Palestijnse kinderen.

VN

De Verengde Naties is ‘ongerust’ over de daden van Israël. In een oproep wordt aan Israël gevraagd zich te onthouden van excessief geweld, vreedzame protesten toe te staan en niet te schieten op kinderen. (LEES meer)

De Verenigde Staten heeft inmiddels gebruik gemaakt van zijn vetorecht en een internationaal en onafhankelijk onderzoek tegen de daden van Israël geblokkeerd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AL-QUDS | Gepubliceerd: 09-04-2018

Apr 09, 2018
Loading posts...