<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Apr 24, 2021

Leider van Europa Turkish Airlines verwacht 2021 ook als beste te doorstaan

De nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije is de leider in Europa geworden in het aantal vluchten. Ook behoren de Turken tot de top 10 van landen op het gebied van capaciteit en prestaties, zo is zaterdag bekendgemaakt.

Met 711 vluchten (op 21 april) neemt Turkish Airlines het voortouw “met meer dan twee keer zoveel vluchten als de luchtvaartmaatschappij op de tweede plaats”, verklaarde de luchtvaartmaatschappij op basis van gegevens van de Europese Organisatie voor de Veiligheid van Luchtvaartnavigatie (Eurocontrol).

Uit gegevens van de Official Aviation Guide (OAG) blijkt ook dat de nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije qua capaciteit tot de top 10 van luchtvaartmaatschappijen wereldwijd behoort en de leider is in Europa.

De CEO van Turkish Airlines İlker Aycı prees in een reactie zijn bedrijf: “Ik geloof dat we, net als 2020, 2021 zullen afsluiten als de luchtvaartmaatschappij die tijdens de coronacrisis het beste management heeft getoond.” Turkish Airlines ontsloeg geen personeel en ontving het geen liquide middelen van de overheid.

In maart presenteerde Aycı cijfers waaruit bleek dat Turkish Airlines vorig jaar tijdens de coronapandemie Europa’s grootste netwerkmaatschappij werd op het gebied van uitgevoerde vluchten: 44 binnenlandse en 165 internationale bestemmingen.

In 2020 kon Turkish Airlines slechts 40 procent van zijn capaciteit leveren. De luchtvaartmaatschappij kende tussen de concurrentie de laagste afname in termen van passagiersaantallen (-62 procent) en liep voorop onder andere vliegbedrijven als het gaat om bezettingsgraad (71 procent).

Turkish Cargo

Wat de vrachtzijde betreft, verhoogde Turkish Cargo zijn marktaandeel tot 4,7 procent in 2020 door een belangrijke missie op zich te nemen toen landen hun deuren sloten vanwege de pandemie.

De positie van de vrachtvervoerder onder wereldwijde luchtvrachtfirma’s steeg vorig jaar van de achtste naar de zesde plaats.

De vervoerder vergrootte ook zijn marktaandeel tot 4,8 procent in het eerste kwartaal van 2021, terwijl het een sterke vrachtbezettingsgraad bereikte van 82,2 procent tegenover een sectorgemiddelde van 63,4 procent.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 24-04-2021

Apr 24, 2021
Loading posts...