<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 28, 2020

Leyla: ‘Dit kon alleen Turkije’

De vader van Leyla Gülüşken kreeg geen coronabehandeling in Zweden. Hij moest thuis uitzieken, maar zijn situatie verslechterde. Leyla moest een oplossing vinden. Toen kwam ze op het idee om samen met haar zusje Samira hun stem te laten horen: een noodkreetvideo op sociale media.

En dat kreeg snel een antwoord uit Ankara. “Maak je geen zorgen Leyla, ons vliegtuig is onderweg”, kreeg het Koerdische meisje snel te horen. Een Turks ambulancevliegtuig landde de volgende ochtend in Malmö om de 47-jarige vader, van vijf, Emrullah en drie van zijn kinderen op te halen.

“Ik geloof dat geen enkele staat dit [zo] zou kunnen doen. Dit kon alleen één land, en dat liet zich zien. Dat land is Turkije”, reageerde de trotse Leyla. Ze werd de volgende dag gebeld door president Recep Tayyip Erdoğan. “Maak je geen zorgen, je vader is in goede handen”, kreeg Leyla te horen die het niet droog kon houden.

“Ik ben opgelucht dat mijn vader in Turkije wordt behandeld, maar zijn situatie was niet al te best. Hij heeft ademhalingsproblemen”, zei Leyla. “Zonder Erdoğan en gezondheidsminister Fahrettin Koca had dit [repatriëring] niet kunnen plaatsvinden. Dit kon alleen Turkije.”

De coronapatiënt uit Zweden wordt behandeld in het megazorgcomplex Bilkent in Ankara, het grootste ziekenhuis van Europa.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 28-04-2020

Apr 28, 2020
Loading posts...