<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 04, 2020

Libiërs vieren komst Turkse militairen

In Libië zijn in de hoofdstad Tripoli vrijdag meer dan duizend mensen de straat opgegaan om het besluit van het Turkse parlement te vieren.

Turkije zal militairen sturen naar Libië om een halt toe te roepen aan de aanvallen van generaal Khalifa Haftar en diens huursoldaten, onder andere gesteund door Egypte en de Verenigd Arabische Emiraten (VAE).

Betogers verzamelden zich op het Martelaarsplein en bedankten Turkije voor het ondersteunen van de door de VN erkende Libische regering (GNA).

De militaire motie van Turkije trok de aandacht van de inwoners van Tripoli, die blij zijn dat het Turkse parlement donderdag een motie aannam die toestemming geeft troepen naar Libië te sturen.

“We danken Turkije, het Turkse volk en de Turkse president voor het verdedigen van onze onafhankelijkheid, democratie en vrijheid”, reageerde een van de demonstranten. “Haftar schiet ons neer en zegt dat dat jihad is. Jihad tegen wie? Hij schiet moslims neer.”

Ook beschuldigen de Libiërs de VN van onverschilligheid voor wat er in Tripoli gebeurt en haalden uit naar landen die Haftar steunen.

In april startten troepen van Haftar coupaanvallen om Tripoli van de internationaal erkende regering te veroveren.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TRIPOLI | Gepubliceerd: 04-01-2020

Jan 04, 2020
Loading posts...